Poros No. 3 – Kärlek och kritik
Förord Poros No. 3

Förord Poros No. 3

Detta nummer rymmer bidrag som på olika sätt tematiserar det kärleksfyllda och det kritiska. Titeln hänvisar till de gemensamma drag vi funnit i bidragen och ger en hint om vad som intresserar samtidens essäister.

Elektronvandringar

Elektronvandringar

Du uppmanas att skriva omtentamen i känsla och rationalitet. Efter du har fyllt i formuläret kan du se vad andra har svarat och andra kan också se dina svar. Vi publicerar inte din mejladress men det namn som du anger blir synligt. Ifall du vill vara anonym, ange i sådana fall inte ditt riktiga namn. Lycka till!

Pajimperiet slår tillbaka

Pajimperiet slår tillbaka

Ett problem bara – hattarna, käpparna och framför allt kvarlevorna samlas på hög. Vad kan då en driven näringsidkare göra i denna situation? Hans trevliga granne tvärs över gatan kommer med ett erbjudande om att ingå ett partnerskap som kommer att gå till historien som ett av de blodigaste.

En gränsöverskridande retorik

En gränsöverskridande retorik

Än så länge är det bara vår egen art som har inkluderats i det retoriska samtalet, men låt oss göra ett tankeexperiment: Vad skulle hända om vi inkluderade även det icke-mänskliga?

DREAM GIRL

DREAM GIRL

Familjens patriarker säger att vi är sjuka och söta i våra klänningar. Mitt utseende filtreras genom flera lager av patriarkal estetik. När jag blir tonåring gör jag detta uttryck till mitt eget. Gör mig till en del av en hyperfemininitet som utger sig för att förakta det feminina, rosa, glittrande.

Poros essätidskrift